Kindveiligheid

Eenvoudige en veilige bediening
Opgroeiende kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. En dat betekent dat gewone huishoudelijke zaken, zoals uw raambekleding, opeens een potentieel gevaar kunnen vormen. Bij SUNWAY en BODECOR beschouwen we kindveiligheid als onze hoogste prioriteit. Het veiliger maken van onze raambekleding voor huishoudens met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie.

SUNWAY raambekleding voldoet altijd aan de minimum vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120. Daarnaast ontwikkelen we voortdurend nieuwe en kindvriendelijke raambekleding die uw interieur verfraait en het gebruikscomfort verhoogt. SUNWAY wil kopers en gebruikers van raambekleding bewust maken van de risico’s die loshangende koorden en kettingen voor jonge kinderen kunnen vormen. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, kettingen en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze kettingen en koorden om hun hals wikkelen.

De volgende richtlijnen dienen daarom altijd in acht te worden genomen:

  • Laat jonge kinderen niet zonder toezicht in een potentieel onveilige omgeving spelen.
  • Houd, om wurging en verstikking te voorkomen, de ketting en koorden buiten het bereik van jonge kinderen. Kies bij voorkeur voor een koord- of kettingloze bedieningsoptie.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van ramen en raambekleding, zodat kinderen hier niet bij kunnen.
  • Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatie instructies om ieder risico te voorkomen.

 

Samen kunnen we huizen veiliger maken voor jonge kinderen!

Kindvriendelijke bedieningsmogelijkheden van SUNWAY
SUNWAY levert een aantal bedieningen die koord- en kettingloos zijn, en daarmee kindvriendelijk.

Sunway Smartcord

Smartcord bediening

Bediening met stang

Bediening met stang

Bediening met handgreep

Bediening met handgreep

Elektrische bediening

Elektrische bediening

Extra onderdelen kindveiligheid voor koord- en kettingbediening
Geeft u de voorkeur aan een koord- of kettingbediening, dan levert SUNWAY deze producten met extra onderdelen voor kindveiligheid.

Veiligheids-koordverbinders
Koordbediende raambekleding wordt standaard geleverd met speciale koordverbinders. Deze breken open en ontkoppelen het koord als er overmatig kracht op uitgeoefend wordt.

Koordkikkers en ketting-koordspanners
Door middel van koordkikkers en ketting-koordspanners kunt u koorden of kettingen buiten het bereik van kinderen aan de muur bevestigen. Koordkikkers worden geleverd bij producten die een enkelvoudig trekkoord hebben. Koordkikkers moeten altijd minimaal 1,5 meter vanaf de vloer gemonteerd worden. Ketting-koordspanners worden geleverd bij raambekleding met eindloos koord of kettingbediening.

Alle SUNWAY raambekleding met koord- of kettingbediening wordt voorzien van een waarschuwingslabel dat wijst op de potentiële gevaren voor kinderen. De waarschuwing wordt herhaald in de gedetailleerde installatie-instructies die bij ieder product worden geleverd.